Békéscsaba

2023.11.21. 13:26

Biopiac, kertbüfé is várta a gyerekeket

Hagyományaikhoz híven idén is megrendezték a békéscsabai Lencsési iskolában az Egészségnapokat – adta hírül a közösségi oldalán az oktatási intézmény.

dr. Nagy Szilvia

Elsősegélynyújtás alapismeretek

Forrás: Facebook

A háromnapos program véradással indult, melyen több szülő és pedagógus, iskolai dolgozó is részt vett. Az alsós és felső tagozatos gyerekek megismerkedhettek az elsősegélynyújtás alapismereteivel, az ötödikesek pedig a "mézes reggelin" a méhészek munkájával, eszközeivel. A mézhez kapcsolódva ötletes, kreatív társasjátékot, kvízfeladatot állított össze és mutatott be minden osztály.

Leírták, nagy sikere volt a biopiacnak is, ahol a mézen kívül gyümölcsök, zöldségivólevek, szörpök, lekvárok, natúrkozmetikumok széles választékából lehetett válogatni. A kertbarát szakkörös diákok a kertbüfében népszerűsítették az iskolakert őszi terményeit; zöldségsalátával, gyümölcsturmixszal és sült tökkel látták vendégül a vásározókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában