Főpróba a Napsugár Bábszínházban

2023.11.24. 17:33

Angyalszemmel is nézhetünk a világra

Megtartották pénteken az Angyalszemmel sajtónyilvános főpróbáját a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.

dr. Nagy Szilvia

Lenkefi Zoltán díszletei között Czumbil Emőke játszik

Fotó: Für Henrik

Lenkefi Zoltán igazgató elmondta, hogy a darab Czumbil Emőke ötlete nyomán született 2011-ben, amikor a bábszínésznő még ismerkedett a Napsugárral. 

– Egymaga játszik benne, Lovas Gábor zenéje alatt egy nagy mesekönyvet nézegetünk. Pálcás síkbábok segítségével rajzolódik ki a történet, melynek gerincét Wass Albert Karácsonyi mese – a csodálatos balzsam meg a likas zsák című prózája adja, de az előadást több vers, több műrészlet is kiegészíti. A darab bemutatja, mennyire hajlamosak vagyunk az elégedetlenségre adventkor is. Elvárások helyett a szeretet irányába fordít – részletezte.

Czumbil Emőke hozzáfűzte, egy hatalmas könyvet lapozgat az előadás alatt, amilyenhez hasonlót annak idején ő is összerakott. Járta vele az iskolákat, óvodákat. A karácsonyi „mese” most is aktuális, reményei szerint üzenete a felnőtteket is eléri.

– Ha megpendítem bennük, milyen volt régi karácsonyokkor a gyereki várakozás, másképpen tudnak utazni velem. Az alapüzenet, hogy szép a világ, gyönyörű dolgok vesznek minket körül, kár siránkozással tölteni az időt – sorolta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában