Összefoglaló

2023.11.23. 19:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 23.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 23-án.

Beol.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A TOP Plusz pályázat keretében elnyert 300 millió forintos forrás segítségével folytatódhat a békési rendelőintézet József Attila utcai épületének további belső felújítása, illetve fejlesztése – jelentette be Kálmán Tibor, a város polgármestere Erdélyi Imolával, az intézmény igazgatójával a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Béla Vali békéscsabai újságíró festményhagyatékából nyílt kiállítás csütörtökön Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtár első emeletén. Egyúttal emlékeztek a megjelentek az idén januárban elhunyt Béla Valira, mint akit egész pályafutása során a kisemberek problémája foglalkoztatta, az ő igazságukat kereste. Olykor napokig vagy hetekig, bulldog módjára talpalt, hogy a dolgok végére járjon. Ha érdekes témát talált, képes volt a börtönbe is elmenni egy-egy izgalmas interjúért.

Középiskolás diákok segítettek annak az idős férfinak az újraélesztésében, aki a napokban lett rosszul Békéscsabán, az Angyalos-kútnál. Olvasónk szerint példamutatóan cselekedtek.

November 22-én köszöntötte a 100 éves Kocsis Istvánnét Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.

A rendőrök a mezőőrökkel együttműködve rendszeresen ellenőrzik a nehezen megközelíthető helyeket, valamint az egyedül élőket, hogy szükség esetén mielőbb segíteni tudjanak.

Békéscsaba honlapján közölték azoknak az utcáknak a listáját, ahol november 30-án tervezett karbantartás miatt 8-14 óra között áramszünet lesz. A Kereki tanyákat és a Fiumei utat érintik a munkálatok az MVM Démász Áramhálózati Kft. közleménye szerint.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában