Fejlesztés

2023.11.23. 15:45

Tovább folytatódik a békési rendelő felújítása

A TOP Plusz pályázat keretében elnyert 300 millió forintos forrás segítségével folytatódhat a békési rendelőintézet József Attila utcai épületének további belső felújítása, illetve fejlesztése – jelentette be Kálmán Tibor, a város polgármestere Erdélyi Imolával, az intézmény igazgatójával a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Papp Gábor

Erdélyi Imola és Kálmán Tibor mutatta be a fejlesztést. Fotó: Jenei Péter

Kálmán Tibor elmondta, 2009 óta zajlanak a helyi egészségügyi infrastruktúrát érintő fejlesztések Békésen. Felelevenítette, hogy 2009-ben teljesen új gyógyászati központ, illetve gyógyfürdő épült több mint 500 millió forintból. Ezt követően a Belügyminisztérium által biztosított 33 millió forintos forrásból energetikai felújítást valósítottak meg a József Attila utcai rendelőintézetben, majd a folyamat újabb 27 millió forintos támogatás segítségével folytatódott, akkor az intézmény elektromos hálózatát fejlesztették. Újabb több mint 120 millió forintból megújult az épület hőszigetelése, megvalósult a külső nyílászárók cseréje, valamint napelemek kerültek az ingatlanra. 

Tavaly nyáron újabb fejlesztést adtak át, ekkor megújították az épületgépészeti részt, a világítástechnikát, illetve a liftet. Mindezek összesen mintegy egymilliárd forintos beruházás-sorozatot jelentett a békési egészségügyben.

– Hamarosan pedig egy újabb, sorrendben hatodik fejlesztés valósulhat meg a TOP Plusz pályázat keretében elnyert 300 millió forintnak köszönhetően – tette hozzá.

Kálmán Tibor kifejtette, a munkálatok során cserélik majd a padló- és falburkolatokat, besüllyesztik az elektromos szerelvényeket. A korábban kialakított légkezelő rendszert kibővítik, azt bekötik a tüdőgondozó épületrészhez. A beruházás során a meglévő víz- és szennyvízhálózatot, valamint csapadékvíz-elvezetést is korszerűsítik, ahogy az épületben lévő háziorvosi és szakorvosi rendelőkhöz csatlakozó öltözőket szintén korszerűsítik. A földszinten felújítják többek között a gyermekorvosi részleghez kapcsolódó várót, valamint az orvosi rendelőket is. Az emeleten korszerűsítik a neurológiai-, az EEG-, valamint a nőgyógyászati rendelőt, az irodai előteret, az akadálymentes mosdót. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek majd el.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában