Összefoglaló

2023.11.10. 19:38

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 10.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 10-én.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

Idén megduplázva a korábbiakat, összesen négy Békés vármegyei vadászatra jogosult társaság biztosít helyszínt az Országos Jótékonysági Vadászatnak, így ezúttal a békéscsabain túl a gyulai kórház gyermekosztálya is kap támogatást az akció keretében.

Kontinuitás - Klimó Károly művészete címmel nyílt kiállítás a Munkácsy Mihály-díjas festőművész alkotásaiból csütörtökön a Munkácsy múzeumban. A tárlat az „Ami csabai” sorozat része.

Az áruházlánc nem erősítette meg a hírt, mindenesetre egy Gyulai úti üres terület övezeti besorolását megváltoztatták a városi képviselők.

A Posta köz és a járdák állapotától a háztartási kutakon keresztül az elhanyagolt portákig hoztak témákat a békéscsabaiak a városi közgyűlés közmeghallgatására, mondhatni panasznapjára, amelyet csütörtökön tartottak a városházán. Több felvetésre azonnal reagáltak, több esetében viszont majd levélben válaszolnak nagyjából két héten belül.

Fodrász- és kozmetikustanulókkal, modellekkel, elismert szakemberekkel és nézőkkel telt meg pénteken a Csaba Center földszintje. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikuma és Szakképző Iskolája szervezett országos megmérettetést.

Stúdiónk vendége a békéscsabai Kölcseyné Balázs Mária, Bonis Bona-díjas tanár-népművelő, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szakmai munkatársa volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában