Halloween

2023.11.01. 20:05

25 fényesi házban ijesztgették a lakókat - galériával, videóval

Halloween-járást tartottak szerda délután Békéscsaba-Fényesen. Ezt a programot még 2019-ben kezdeményezte Dinya Gábor, a Fényes és Térsége Egyesület, valamint a Patrióta Békéscsaba Egyesület tagja.

Nyemcsok László

„Csokit, vagy csalunk!”

Fotó: Bencsik Ádám

Tíz fővel kezdtek, aztán jött a Covid, de most 30-an mentek el 25 fényesi házba, másfél kilométeren keresztül. A veszei benzinkúttól indultak, és a Veszei utca volt a végállomás. A gyermekek mellett szüleik is beöltöztek különböző, jobbnál jobb, ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezekbe, és így indultak a kijelölt házakhoz, ahol „Csokit vagy csalunk!" jelszóval várták a bejáratnál az őket fogadókat.

Dinya Gábor elmondta, nem az amerikai fíling a lényeg, hanem a játékosság, a közösség-összetartás és -formálás. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy a gyermekek és szüleik mellett, az őket fogadók is lelkesen csatlakoztak a Halloween-járáshoz. Bíznak benne, hogy ez a hagyomány is tovább erősíti közösségüket, és minden évben megvalósíthatják a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában