Üléseztek

2023.10.06. 13:25

Újabb értékeket vettek fel a békési helyi értéktárba

A napokban ülésezett a békési helyi értéktár bizottság – tájékoztatta hírportálunkat Mucsi András, a testület elnöke. Mint kiemelte, a tanácskozáson számos új érték felvétele mellett döntött a grémium.

Papp Gábor

Ülésezett a bizottság.

A részletekről elmondta, a vármegyenapon való békési jelenlétről a Békési Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai adtak beszámolót a testületnek. Ezt követően több értéket vettek fel az értéktárba, így Békés hídjait, a városháza épületét, a Nagyházat, a bérházat, a református, római katolikus, ortodox templomot, az első és második világháborús emlékművet, az 1848-as és 1956-os emlékhelyként szolgáló F.Szőke-féle szobrot a bíróság előtt, Bede László munkásságát, Kecskeméti Gábor relikviáit, a Királyok kapuját, a Bandika-fát, a Cimbora-fát, a ligeti tölgymatuzsálemet. Döntés született arról, hogy a bizottság nem szeretne felvenni az értéktárba olyan élő személyhez kapcsolódó munkásságot, amely még nincs lezárva. 

– Novemberben a helyi értéktár bizottság azt tekinti át, hogy mely helyi értékeket lehetne a megyei értéktárba felterjeszteni elfogadásra – tájékoztatott bennünket Mucsi András, a bizottság elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában