Szarvas

2023.10.09. 10:29

Mókus-bár, récetutaj és disznóvakaró is volt az állatparkban

Izgalmas programokon vehettek részt a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyére látogatók. Az Állatok Világnapja apropóján ugyanis különleges ajándékokat kaptak a Körösvölgyi Állatpark lakói – adta hírül a nemzeti park.

Vásári Erzsébet

A „Mi fán terem?” című programon mind az ajándékokat kapó állatfajok, mind a látogatók csodálattal vegyes izgalommal figyelték a történéseket. A nap első felében megnyitott a Mókus-bár, ahol a vörös mókusok egy igazit utánzó, saját bisztrót kaptak, ahol természetesen kedvenc csemegéikből, dióból, mogyoróból, makkból válogathattak a szőrmés ínyencek. Az állatpark négy kis vörös mókusa az őket megfigyelő gyermekcsoportok legnagyobb örömére azonnal használatba is vette a kifejezetten számukra kialakított „vendéglátóhelyet.”

Pákót, az állatpark tojó hollóját logikai dobozokkal lepték meg. Mindenki levegőt visszafojtva figyelte vajon sikerül-e a fiókos dobozokba fifikásan belerejtett eleségekhez önállóan hozzá jutnia ennek a rendkívül intelligens madárnak. A görénypár bújó csöveket és kosárhintát, a mosómedve függőhidat, a vörös róka pódiumot kapott környezete gazdagításaként az állatházába. Vízre bocsájtották továbbá a récetutajt, melynek az állatpark mesterséges taván élő szárnyas és kétéltű lakók ezentúl bármikor alkalmi utasai lehetnek.

A vaddisznók bükkfakátránnyal megkent vakarózója szintén sikert aratott mind a disznók, mind az őket szemlélő vendégek körében. Majd az Állatok Világnapját a farkasokkal való ’cupákolással’ zárták. Ajsa és Kurszán, a farkas testvérpár finom falatokat kaptak ajándékba. Akik pedig az ősz során ellátogatnak még a Körösvölgyi Állatparkba, azok utólag is megszemlélhetik, hogyan használják a park lakói újonnan kapott eszközeiket, játékaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában