Orosháza

2023.10.12. 11:23

Méhészek szorgalmából újult meg a székház

Példás összefogással szépül Orosháza belvárosának egyik régi épülete. Köszönhető ez a szorgos méhészeknek, akik a szezon végén láttak munkához.

Csete Ilona

Fotó: BMH

A Thék Endre utcai ódon épületet kívül s belül csinosítgatja az Orosháza és Körzete Méhész Egyesület. Az ingatlan 7 éve került a civilek tulajdonába. Az állapotromlás megakadályozása érdekében, s azért, hogy jellegzetes, régi arculatát megőrizhessék, komolyabb beavatkozásokat is el kellett végezniük. Tették s teszik mindezt összefogással, példás szorgalommal, a jó gazda gondosságával. A változás szemmel látható.

Ilyen volt...
...és ilyen lett a székház

Ahogy lecsendesedett a szezon, a méhészek a kaptáraik helyett a belvárosi székház körüli tennivalókat helyezték előtérbe. Az ingatlan homlokzatát kijavították, az elmúlt napok a festésről szóltak. Közösségi oldalukon arról is beszámoltak, hogy egy összeszokott, önkéntes csapat (életkortól függetlenül) megállás nélkül azon fáradozott, hogy az egyesület székháza elnyerje eredeti formáját. A járókelők, az utcabeliek tetszésnyilvánítása se maradt el a méhész sárga szín láttán. Írtak arról is, hogy régi méhészeti eszközöket ajánlott fel ajándékként az egyesületnek az utcabeli Zsurka Róbert, akinek néhai édesapja, Zsurka György sok éven át az egyesület aktív tagja volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában