Közfoglalkoztatás

2023.10.01. 10:02

Megrendelésre is készítenek savanyú káposztát Körösnagyharsányban

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a közfoglalkoztatási programokban Körösnagyharsányban – ismertette Győri Zoltán polgármester.

Licska Balázs

Keresett a savanyú káposztájuk.

Fotó: Illusztráció: MW

Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy rendben legyenek a közterületek, ennek érdekében ismét fákat telepítettek – többek között a Váradi és a Kossuth utcákban, pótolva a tavalyi rendkívüli aszály miatt a rendszeres öntözés ellenére kiszáradt egyedeket is –, virágokat ültettek. Az öt temetőből eddig hármat teljesen kitakarítottak, de év végére a fennmaradó kettő is rendben lesz.

Szólt arról, hogy az önkormányzat az elmúlt időszakban újabb két ingatlant kapott ajándékba, ezeknél szintén rendet raktak. Egy sikeres pályázat eredményeként ezeken a telkeken szintén fákat ültetnek, illetve zöldségeket termesztenek majd.

Ugyanis a közfoglalkoztatási projekt másik fontos eleme a zöldség- és gyümölcstermesztés, a tradíciókat folytatva többek között káposztával foglalkoznak. Savanyú káposztát készítettek például a nemrég tartott Káposztafesztiválra, de például a komádi önkormányzat megrendelésére is a tavalyihoz képest többszörös mennyiséget állítanak elő.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában