Vásári forgatag

2023.10.07. 17:57

Ezer adag sertéspörkölttel várták a mezőgyániakat a falunapra

Vásári forgatag és remek hangulat uralkodott szombaton a mezőgyáni sportpályán rendezett falunapon.

Licska Balázs

Dani Attila polgármester (balról) elmondta, hogy ezer adag sertéspörkölttel várták a mezőgyániakat a falunapra /Fotó: Licska Balázs/

Dani Attila polgármester elmondta, hogy délre ezer érdeklődő számára készítettek ezer adag sertéspörköltet – amely mellé természetesen krumplit és kenyeret kínáltak –, tehát minden mezőgyánit vendégül láttak, aki kilátogatott az eseményre. A helyiek elfogyaszthatták helyben az ebédet, de akár haza is vihették. Felajánlásnak köszönhetően a különálló településrészre, a nagygyantéiak számára a tanyagondnok elszállította az étket.

Hozzátette, hogy a gyermekeknek arcfestés, csillámtetoválás is szerepelt a programban, de kipakolt a református egyházközség és a Körös-Maros Nemzeti Park is. Emellett koncerteket szerveztek, továbbá bemutatókat, amelyeken helyi és környékbeli csoportok léptek fel.

– A közösség összetartó erejét erősíti egy-egy ilyen rendezvény – folytatta, hozzátéve, hogy a falunap lehetőséget ad arra, hogy a falu apraja-nagyja és a településről elszármazottak együtt legyenek, találkozzanak, beszélgessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában