Megoldott problémák

2023.10.07. 13:35

Lakatlan házak előtt tettek rendet, kátyúztak Békés-Ibrányban

Több választókerületi problémát oldottak meg Ibrányban. Kátyúzás, vegetáció gondozása, eldugult csatornarendszer a városrészben – ezeket oldotta meg az önkormányzat az elmúlt két hétben Mucsi András kerületi önkormányzati képviselő közbenjárására.

Papp Gábor

Több utcát is érintettek a problémák.

A képviselő elmondta, a Kispince és a Gagarin utcán is van lakatlan ingatlan, ezek előtt a fű, a bozót rendben tartása elvileg a tulajdonos dolga lenne, de ezt hiába várják, így a lakosság érdekében nekik kell beavatkozniuk. 

– Részben lakossági segítséggel, részben a BKSZ „bevetésével” megoldottuk a kérdéses ingatlanok előtti terület rendezését – fogalmazott.

A múlt héten megtörtént a Kert utca kátyúzása, valamint megkezdődött a Kasza utcán is a csapadékvíz-elvezetési probléma kezelése. Ezen kívül a Jámbor utca lakosok kérésére a BKSZ Kft. az egyik Kispince utcai ingatlan előtt bokrokat vágott ki, amelyek a kihajtó autósok útszakasz-belátását akadályozta. Pár nap múlva a Gagarin utcán is kijavítják az útburkolati hibákat.

Az elmúlt egy-két évben nagy gondot okozott kiadós esős időben a csapadékvíz-elvezetése. Mivel tavaly kifejezetten száraz időszak volt, ez nem jött elő, de az időn sok eső hullott, így bizony hatalmas tócsa állt a Tóth utca elején. A problémát megvizsgáltuk. Mivel az itteni belvízrendszer a Kossuth utcai nagy hálózatba torkollik, annak vizét pedig a Verseny utcán át a Puskaporos-tó nyeli el, itt kellett keresni a megoldást. – Az önkormányzat egy woma nevű csatornatisztító berendezést rendelt, amellyel rendbe tettük a Tóth utcai belvízelvezetést is – mondta el Mucsi András képviselő.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában