Garabonciás napok

2023.10.04. 15:57

Harminc békéscsabai rászoruló családnak segítenek a BEG tanulói

Adománygyűjtést szervezett a Csabai Garabonciás Napok keretében a BEG, azaz az evangélikus gimnázium csapata. A csomagokat szerdán állították össze a középiskolában a fiatalok, és azokat a következő napokban a Mentálhigiénés Egyesület közreműködésével juttatják el békéscsabai rászoruló családok számára.

Licska Balázs

A felajánlásokból szerdán állítottak össze harminc csomagot a rászorulóknak az evangélikus gimnáziumban a fiatalok. Fotó: Bencsik Ádám

Zahorán Milán, a BEG diákpolgármester-jelöltje elmondta: két hete hirdették meg a jótékonysági akciót, amely során a tanulóktól, a szüleiktől, a pedagógusoktól vártak felajánlásokat, közte tartós élelmiszereket – mint tésztát, rizst, konzervet, cukrot, lisztet –, édességeket, valamint tisztálkodási és tisztítószereket. 

Emlékeztetett: tavaly is szerveztek hasonló programot a Mentálhigiénés Egyesülettel közösen, és úgy gondolták, hogy folytatják ezt a hagyományt, hiszen szeretnék segíteni a rászoruló családokat. Ráadásul azzal, hogy ezt a Csabai Garabonciás Napok keretében tartották, többeket is meg tudtak szólítani.

Zahorán Milán hangsúlyozta: elégedettek lehetnek, hiszen harminc, egyenként több mint hatezer forint értékű pakkot tudtak összeállítani, vagyis a mostani akció eredményeként harminc családnak tudnak segíteni. A diákpolgármester-jelölt kiemelte azt is, hogy mindegyik csomagra odatűztek egy-egy kézzel írt üzenetet, hogy ezzel is támogassák a nehéz sorsúakat.

A Mentálhigiénés Egyesület intézményvezetője, Bonnyai Sándor fontosnak nevezte, hogy nemcsak gyűjtöttek a fiatalok, hanem közösen is csomagolták be azokat. Emellett ő is aláhúzta, hogy a pakkokat egy-egy kedves idézettel tették személyesebbé. Hozzátette: bár most a Csabai Garabonciás Napok keretében a BEG, az evangélikus gimnázium kampányának része volt az adománygyűjtés, a diákok máskor is szoktak jótékonykodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában