Eskütétel

2023.10.12. 16:51

Ceremónián avatták orosházi diákokká a gólyákat

Orosháza polgármesteri hivatala előtt városi gólyaavató ceremónia zajlott csütörtökön, tanítás után. Minden középiskola képviseltette magát.

Csete Ilona

Esküszöm – zengte majd kétszáz orosházi fiatal a vidám gólyaeskü szövegét

Fotó: Nagy Kristóf

Kétszáz, középiskolai tanulmányait idén szeptemberben elkezdő fiatalt köszöntött Dávid Zoltán. A jó hangulatú gólyaavatón a polgármester orosházi diákká fogadott minden jelenlévőt. Az ifjúság figyelmébe ajánlotta az eskü szövegét, annak betartására buzdította a tanulókat.

– Tiétek a jövő, számít reátok ez a város – tette hozzá a városvezető.

Immár hagyomány, hogy ilyenkor kitűzőt is kapnak a diákok, majd a gólyaeskü szövegét az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselőivel közösen elmondják az érintettek. Így tettek idén is.

Jókat nevettek, kuncogtak, amikor meghallották a humoros vállalásokat. 

– A szent gólya dicsőséges talapzatára esküszöm, hogy méltó diákja leszek Orosházának; a szent gólya vén lábára esküszöm, addig le nem érettségizek, amíg Dua Lipa énekesnő nem lép fel Orosháza főterén; esküszöm a szent gólya megfakult tollára, hogy a tanuláshoz pozitívan állok és a minimumot, az 5,5 átlagot teljesítem! Esküszöm!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában