Kaszaper

2023.09.23. 18:37

Pezsgő élettel töltötték meg a falunapot - galériával

Falunapi programot és motoros találkozót hirdettek szombatra Kaszaperen. A település több helyszíne kínált szórakoztató programokat és látnivalót. A községháza házasságkötő terme például az ügyes kézművesek kiállításának biztosította a helyszínt.

Csete Ilona

Újszülötteket köszöntött Kun László.

Fotó: Csete Ilona

Kézművesek kínálták a portékáikat, volt kiállítás, gyermekműsor, érkeztek a motorosok csillogó kétkerekűiken. Ügyességi versenyt is hirdettek nekik a házigazdák. Az erős emberek is igyekeztek megbirkózni komoly farönkökkel, pokolian nehéz kőgolyóval. Ellátogattak a helyszínre az Orosházi Városi Modellező Klub tagjai is, kicsi autóik folyamatosan mozgásban voltak. Délután felbőgtek a nagyvasak, megfékezett lóerőkkel felvonultak Kaszaper főutcáján. 

A falunapi program része volt az újszülöttek köszöntése: kilenc kisgyermeket és családjaikat ajándékozta meg Kun László polgármester. Ezt követően köszöntötte az évfordulós párokat. Ők 50 éve kötöttek házasságot: Mező Sándor és párja, Danilescu Miklós és párja, Petrikó Sándor és felesége, valamint Magyar Sándor és párja. 55 éve házasodott össze Bihercz Ferenc és felesége.

A falunap alkalmat ad arra is minden évben, hogy az arra érdemes, a település közéletét, jó hírét civilként, vagy szakmai munkájával öregbítő állampolgárokat megtiszteljen az önkormányzat egy-egy elismeréssel. A képviselő-testület döntött 2023-ban Kaszaper szolgálatáért kitüntető címet adományozott Acsai Imrénének. Pályája kezdete óta szociális területen, az egészségügyben dolgozik. Kezdetben az orosházi kórházban, a gyermekosztályon volt gyermekgondozó. 1992-től 23 évig a kaszaperi orvosi rendelőben dolgozott orvosírnokként. A betegek tudták, mindenben számíthatnak rá. Évtizedek óta a Vöröskereszt aktív tagja, a településen a  véradások szervezésében vesz részt. Sokat tett az elmúlt évzizedekben a kaszaperiekért, ezzel érdemelte ki az elismerést.

A képviselő-testület néhai Péli Mihályt posztumusz elismerő oklevélben részesítette. Ezt Kun László a feleségnek adta át. Péli Mihályról nevezték el a kaszaperi sportpályát is, az avatáson, szintén a falunapon, elhangzott, sportemberként sokat tett a közösségért, a faluért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában