Szemle

2023.09.18. 09:24

Mutatjuk, mi minden történt a hétvégén Békéscsabán

Hétfőn reggel is egy csokorba válogattuk a legfrissebb híreket Békéscsabáról.

Beol.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

150 éve nyitotta meg kapuit a városháza

Az épületben tartott túrákkal, koncertekkel, Békéscsaba történetét bemutató lézershow-val is várták az érdeklődőket pénteken a polgármesteri hivatalba és a főtérre annak apropóján, hogy 150 éve nyitotta meg kapuit a városháza. Ahogy Szarvas Péter polgármester beszédében fogalmazott, a városháza falai békét, nyugalmat, tisztességet sugallanak, jelezve azt, hogy itt fontosnak tartják a csabaiak ügyeit, a betérők biztosak lehetnek abban, hogy intézik az ügyeiket, hogy a kérdéseikre válaszokat kaphatnak. A polgármesteri hivatal szakemberei közül 160-an dolgoznak a városháza épületében, 40-en pedig a Szabadság téren.

Vigadalmat tartottak Jaminában

A IV. Jaminai Vigadalmat tartották meg szombaton Jaminában. Opauszki Zoltán tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő elmondta, a vigadalom egy már sokak által kedvelt és megszokott rendezvény Jamina városrészben. A program célja a gyermekek és a gyermekes családok szabadidejének közös eltöltése és szórakozása volt. A helyszínen éppen ezért felállítottak több ugrálóvárat, játszóházat, valamint volt arcfestés is. Ezentúl különböző gyermekeknek szóló bemutatókat és kulturális programokat tartottak – számolt be róla a Beol.hu.

Aktív családi napot rendeztek a ligetben

A Mozogjunk együtt! – II. Aktív Családi Nap a Körösök Völgyében című rendezvényre várták az érdeklődőket vasárnap Békéscsabán, a Széchenyi ligetben. Az esemény szervezője a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület volt. Pócsi Gabriellától, a natúrpark munkaszervezet vezetőjétől a Beol.hu megtudta, az aktív családi nap elengedhetetlen programeleme egy családbarát kerékpártúra volt, ami a Kastélytúra a Wenckheimek Nyomában címet kapta, és a résztvevők az út egyik állomásaként ingyenesen léphettek be a nemrég felújított Szabadkígyósi Kastélyba. A kiinduló és a végpont természetesen a Széchenyi liget volt, de Szabadkígyóson kívül útba ejtették Pósteleket és Gerlát is a 35 kilométeres távon.

Egészségutca nyílt Békéscsaba szívében

Kilencedik alkalommal tartotta meg az Egészségutca nevű rendezvényét a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete szombaton délután a megyeszékhelyen. A Szent István tér idén is benépesült; a programok fókuszbában az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a mozgás és a játék öröme állt. A nagycsaládosok kézzel horgolt takarókat ajándékoztak a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára.

Új darabot mutattak be a színházban

Pénteken bemutatták a Gyilkosság meghirdetve című előadást a Békéscsabai Jókai Színházban. KIemelték, talán nem is ünnepelhette volna méltóbban színházuk ezen a napon Agatha Christie születésének 133. évfordulóját.

Évadnyitó gálaműsort adott a Viharsarok Táncszínház

Új ősbemutatós darabjába, A szőke ciklon című eltáncolt regénybe engedett bepillantást a közönségnek a Viharsarok Táncszínház péntek esti békéscsabai Évadnyitó Gálaműsorán. Az eseménynek a Balassi Bálint Táncművészetek Háza adott otthont. A Viharsarok Táncszínház 2020-ban alakult. Társulatának célja, hogy megőrizve a magyar néptánckultúra gondolatiságát, valamint formavilágát, és azt a színházi életbe átemelve egy új, értékteremtő műfajt hozzon létre. Hisznek ugyanis abban, hogy a néptáncnak, mint technikának, és kifejező formának helye van a színpadon, ráadásul alkalmas egész estés előadások létrehozására a szélesebb közönség számára is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában