Békéscsaba

2023.09.17. 17:27

Aktív családi napot szerveztek a Széchenyi ligetben - galériával

A Mozogjunk együtt! – II. Aktív Családi Nap a Körösök Völgyében című rendezvényre várták az érdeklődőket vasárnap Békéscsabán, a Széchenyi ligetben. Az esemény szervezője a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület volt.

Vásári Erzsébet

Fotó: Für Henrik

Pócsi Gabriellától, a natúrpark munkaszervezet vezetőjétől megtudtuk, az aktív családi nap elengedhetetlen programeleme egy családbarát kerékpártúra volt, ami a Kastélytúra a Wenckheimek Nyomában címet kapta, és a résztvevők az út egyik állomásaként ingyenesen léphettek be a nemrég felújított Szabadkígyósi Kastélyba. A kiinduló és a végpont természetesen a széchenyi liget volt, de Szabadkígyóson kívül útba ejtették Pósteleket és Gerlát is a 35 kilométeres távon.

Aki pedig nem akart kerékpárra ülni, de kilátogatott a ligetbe, azt megannyi interaktív, színes program várta ott is. Ilyen volt például egy családi vetélkedővel egybekötött gyalogos túra, amelynek keretében a Körösök Völgye természeti és épített értékeit ismerhették meg a résztvevők. Újdonság volt a nap folyamán a várostörténeti kenutúra, Az Élővíz-csatorna szerepe Békéscsaba és térsége címmel, amit Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő egyesület elnöke vezetett.

Volt továbbá Go Free! parti a Liget Ifjúsági Térrel, valamint a kihívásra vágyóknak mászófal, amit a család minden tagja kipróbálhatott. A legkisebbeknek készültek KRESZ pályával, pacisimogatóval és környezettudatos, valamint népi játszóházzal. Ezentúl a ligetbe érkező családok a békéscsabai, és környékbeli sportágakkal is megismerkedhettek, hiszen bemutatkozott a rendezvényen többek között a BRSE, a Békési Kajak Kenu Club, a Brazil Hagyományörző Egyesület, Körösvidéki Horgász Szövetségek Egyesülete, a Fitdance Center SE, a Szabadkígyósi FC, illetve a Körös Tollaslabda Sportegyesület is.

A vásári forgatagban pedig a Körösök Völgye őstermelőinek finomságait kóstolhatták és vásárolhatták meg a jelenlévők, emellett szilvalekvárfőzés és kóstolás Zolnai Éva jóvoltából, arcfestés, csillámtetoválás, glitter bar, valamint különböző fesztiválfinomságok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában