Labdarúgás

2024.05.04. 07:30

Váczi Zoltán másnaposan adott három gólpasszt a Fradi elleni meccsen

Pásztor József hagyott bennünket játszani, másrészt valóban egy szerencsés garnitúra jött össze, minden meccsen csak az volt a célunk, hogy több gólt lőjünk, mint az ellenfél – így emlékszik vissza Váczi Zoltán a kilencvenes évek legendás Előréjére. Váczi Zoltán a Mandinernek adott interjút.

Beol.hu

Pásztor József hagyott bennünket játszani, másrészt valóban egy szerencsés garnitúra jött össze, minden meccsen csak az volt a célunk, hogy több gólt lőjünk, mint az ellenfél! Nagyon jólesett, amikor „Paszi” azt nyilatkozta rólam, hogy a képességeim alapján a Barcelonában lenne a helyem – nyilatkozta a Mandinernek adott interjújában a középpályán számtalanszor bizonyító Váczi Zoltán.

Váczi Zoltán, Előre, középpályás
Váczi Zoltán egy öregfiúk meccsen. Azt sajnálja, hogy a világ nem ismerte meg a nevét. Fotó: Török Attila/NS-archív

Aki ugyanakkor azt sem tagadta le, hogy akkoriban nem a sportszerű életmód híve volt.

A Fradi-meccs előtt már tudta Váczi Zoltán, hogy átigazol

Az ominózus Fradi-meccs előtt nem sokkal jelentettem be a klubnak, hogy eligazolok a Vasasba, ezek után úgy láttam helyesnek, ha lemegyek piálni és biliárdozni az egyik kocsmába. Jó néhány whiskyt elfogyasztottam már, amikor egy csabai küldöttség jött értem: Csató Sanyi, Mracskó Mihály és Szenti Zoltán. Nekik is elmondtam, mi a helyzet, az őszi idény végén elmegyek, be is piáltam rendesen, de valahogy csak rávettek, hogy pályára lépjek a másnapi rangadón. Jót tett a nem kis mennyiségű „célzóvíz”, 5-2-re nyertünk, én pedig – abszolút másnaposan – három gólpasszal járultam hozzá a sikerhez.

Az interjúban a fővárosi évekről is szó esik, például arról, hogy Torgyán József miatt nem mehetett külföldre, a Ferencvároshoz kellett szerződnie, de nem bánta meg. Bekerült a válogatottba, csak azt sajnálja, hogy a világ nem ismerte meg a nevét. 
Váczi Zoltánnak manapság egy építőipari vállalkozása van, abból él. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában