Békéscsaba

2023.09.04. 19:53

Modern szaktantermet kaptak a trefortosok

A Délvill Kft. támogatásával újították fel és rendezték be azt a szaktantermet a Trefort Ágoston középiskolában, ahol a villamosipari képzésben tanulókat vértezik fel a szükséges ismeretekkel, azaz itt képzik majd az elektronikai technikusokat, az erősáramú elektrotechnikusokat, a villanyszerelőket és az elektronikai műszerészeket. A szaktermet hétfőn adták át ünnepélyes keretek között.

Licska Balázs

A Délvill Kft. ügyvezetője, Kozma Imre, valamint a Trefort Ágoston középiskola igazgatója, Kiss Mihály adta át a szaktantermet

Fotó: Bencsik Ádám

Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója kiemelte, olyan szaktantermet kaptak a diákok, ahol csak a tanulásra kell koncentrálniuk, a környezet ösztönző lesz mind a tanulóknak, mind az oktatóknak. A középiskola mindent elkövet a fejlődés érdekében, 

fontos a cégekkel, a kereskedelmi és iparkamarával, az önkormányzattal, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrummal (BSZC) való együttműködés.

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója szintén az együttműködések erejét emelte ki, ami számottevő a jövő, a gazdasági folyamatok kedvező alakulása tekintetében. Igyekeznek a diákoknak életutat kínálni, és lényeges, hogy az iparban jelen lévő tudást behozzák az intézmény falai közé. Kiemelte: nagy volt a beiskolázási láz, 68 százalékkal többen választották a BSZC-s felnőttoktatást, mint korábban, ezért a következő hónapokban újabb és újabb csoportokat indítanak. 

A Délvill Kft. ügyvezetője, Kozma Imre hangsúlyozta: 

fontos a villamosipari szakmákban az utánpótlás, ezért is döntöttek az intézmény támogatása mellett.

 A cég beszerzési vezetője, Tóthné Uhljár Gyöngyi ugyancsak lényegesnek nevezte, hogy többen válasszák a villamosipari képzéseket, egyébként a vállalkozás telephelyén vizsgatermet is kialakítottak a diákoknak.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere szerint büszke lehet Békéscsaba a szakképzésre, és nemcsak a versenyeken elért eredmények miatt, hanem a beiskolázási mutatók és az előremutató útkeresés miatt is. Úgy véli, a szakképzési centrumban példaértékű munkát végeznek, innovatív megoldásokat alkalmaznak, és szólt a Délvill Kft.-ről, annak társadalmi szerepvállalásáról is.

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, Mészárosné Szabó Anna szerint 

magas színvonalú képzés folyik az intézményben, amit jelez az is, hogy milyen eredményeket értek el a szakmai versenyeken a diákok. 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület békéscsabai elnöke, Gajdács Tibor elmondta: szükséges ösztönözni a fiatalokat, hogy válasszák a villamosipari szakmát, hiszen folyamatosan fejlődik és a mindennapi élet részét képezi.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában