Biztonságosabb közlekedés

2023.09.03. 14:26

Megújult a vasúti átjáró burkolata Méhkeréken

Azt kérte májusban a vasúttársaságtól, amikor az önkormányzat rendbe tette a 015/3-as önkormányzati út első szakaszát, hogy a MÁV újítsa fel a tulajdonában lévő, a vasúti átjáróhoz tartozó igencsak rövid szakaszt a közlekedők biztonsága érdekében. Ez nemrég meg is történt – ismertette Tát Margit polgármester a Facebook oldalán.

Licska Balázs

Befejeződtek a munkálatok.

Forrás: Facebook

A 015/3-as önkormányzati út korszerűsítésének első ütemére a Magyar Falu Program keretében kapott korábban támogatást a település: 255 métert újítottak fel, a kezdőszelvényt a vasúti átjárótól 37 méterre jelölték ki. A szakasz 10 centiméter vastagságban kiegyenlítő réteget, rá pedig 5 centiméter vastag hengerelt aszfaltot kapott. A padkát 1 méter szélességben rendezték az út mellett. 

Tát Margit polgármester jelezte: a beruházás második ütemére, a 015/3-a önkormányzati út megmaradt, egyelőre rossz állapotban lévő burkolatának megújítására a közelmúltban adott be pályázatot a Magyar Falu Program keretében a település. Az összességében több mint 400 méter hosszú út egy állami közútba csatlakozik, sokan közlekednek rajta, ezért az önkormányzat évek óta igyekszik rendbe tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában