Szünidőzáró

2023.09.01. 20:22

Már tizenkettedik alkalommal Like-oltak Csabán - galériával

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a LIKE – Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményét a Békéscsabai Diákönkormányzat pénteken a Csabagyöngye Stégen.

Papp Gábor

Fotó: Bencsik Ádám

Fekete Vencel, a diákönkormányzat alelnöke hírportálunknak elmondta, a program egyszerre kapcsolódik a nyár zárásához és a tanév kezdetéhez.

– A tanítás kezdete előtt még utoljára lehetőség nyílik egy kis partira – tette hozzá. – Az eseményre kilenc iskola látogatott ki, közülük hét intézmény indul az idei Garabonciás Napokon, kettő a Keri és a Szlovák pedig szintén fontosnak tartotta, hogy jelen legyen.

Az alelnök ennek kapcsán kitért arra, hogy az idei Garabonciás Napok jelöltjei, illetve az iskolaközösségek is bemutatkoztak a rendezvényen. Fekete Vencel – aki a program házigazdája is volt egyben – kifejtette, több száz érdeklődő fiatal vett részt a programon.

Lipcsei Emese, Békéscsaba diákpolgármestere megnyitójában elmondta, szeptember elsején ismét egy teljesen új ritmust és dinamikát kell felvenni egyik napról a másikra. 

– Jönnek az őszi napok, a hűvös reggelek és esték, a sárguló levelek és a folyamatosnak tűnő tanulás – emelte ki. Felidézte, hogy egy éve a rossz idő miatt ugyan nem a stégen, hanem bent a Csabagyöngyében, de volt jelölttársaival együtt elmondták első, bemutatkozó beszédüket.

– Ekkor egy teljesen új, „Garás” időszámítás kezdődött. Eltelt egy év, és most a 31. Garabonciás Napok diákpolgármester-jelöltjei mutatták be magukat és stábjukat – fogalmazott. Kifejtette, érdemes kiélvezni mind a pénteki nap, mind a „Garás” időszak minden percét, ez egy olyan élmény, amely az életük során nem sokszor adódik majd.

A programon fellépett a Stick Leader zenekar koncertje, majd a Mentálhigiénés Alapítvány videó-pályázatának eredményhirdetését tartották meg. Az események Lipcsei Emese vezetésével kerekasztal-beszélgetéssel folytatódtak a továbbtanulásról. Műsort adott a Csabai Színistúdió. Bemutatkoztak a Gara-jelöltek, illetve az iskolai diákközösségek. Ezt követően a Morfózis zenekar játszott. Műsort adott Bíró Rozi énekes. Este 8-tól Dj Sahan szolgáltatta a zenét.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában