Gyula

2023.09.22. 10:10

Fejlesztették a járóbeteg-ellátást Békéscsabán és Gyulán

Fejlesztették 290,2 millió forint uniós támogatásból a járóbeteg-ellátást a Békés Vármegyei Központi Kórházban – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. Mint írták, az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

Beol.hu

A projektben 13 orvosszakmai területre orvostechnológiai eszközöket is tudtak beszerezni

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A 2022 elején kezdődött beruházás során megújult a több mint négyezer négyzetméteres gyulai rendelőintézet épülete: kicserélték az elektromos hálózatot és energiatakarékos, LED-es fényforrásokat szereltek be, szigetelték a tetőszerkezetet, továbbá cserélték a vízvezeték-hálózatot, felújították a vizesblokkokat.
A projektben 13 orvosszakmai területre orvostechnológiai eszközöket is tudtak beszerezni mind a gyulai, mind a békéscsabai tagintézménybe, így új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket. A gép- és műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal az esetlegesen kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése, továbbá a fekvőbeteg-ellátásba történő továbbküldések csökkentése volt.
A Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő és járóbetegek ellátását mintegy háromezer dolgozó biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában