Szarvas

2023.09.29. 18:07

Díszdiplomákat adtak át

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara tartott díszdiploma-átadó ünnepséget pénteken Szarvason, az Evangélikus Ótemplomban. Az eseményen az immár több évtizede végzett tanítókat és óvodapedagógusokat köszöntötték egy-egy oklevéllel.

Vásári Erzsébet

Összesen 92 több évtizede végzett pedagógus vett át díszdiplomát Szarvason

Fotó: Vásári Erzsébet

 

Az ünnepségen elhangzott, hogy a komoly hagyományoknak örvendő díszdiploma-átadó ünnepségen arany (50 éve szerzett), gyémánt (60 éve szerzett), vas (65 éve szerzett) és rubin (70 éve szerzett) díszokleveleket adnak át azon egykor végzett óvodapedagógusok és tanítók számára, aki szakmai munkáját, életútját az egyetem így ismeri el.

Prof. dr. Dux László rektor elmondta, a Gál Ferenc Egyetem, mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye intézménye különösen nagy tisztelettel és szeretettel fogadja azokat a régi szarvasi diákokat, akik életük munkájával komolyan hozzájárultak ahhoz, hogy Szarvas, a régió és az egész ország kultúrája megőrződjön, illetve továbbadódjon. Hozzátette, a legnagyobb értékei egy közösségnek a gyermekek, vagyis az utódok, éppen ezért hálával tartozunk azoknak, akik diplomájuk megszerzése után helytálltak, és sokszor nehéz körülmények között kitartva tanították őket.

Dr. Katona Krisztina dékán kifejtette, hálával tartoznak a díszdiplomájukat átvevő óvodapedagógusoknak és tanítóknak amiért évtizedeken keresztül számos generáció számára mutattak példát és hittek tanítványaikban. Hozzátette, tökéletességre való törekvésüket jól mutatja, hogy noha az évek-évtizedek során folyamatosan változtak az elvárások, szokások és módszerek a pedagógiában, ezen próbákat kiállták, és pedagógusok maradtak.

A köszöntők után 41  arany, 21 gyémánt, 26 vas és 4 rubin diplomát adtak át, majd a Zirzen Janka Ösztöndíjakat osztották ki az egyetemre idei tanévben felvett néhány tanulónak, illetve szintén átadták az egyetemi oktatói címeket. Végül dr. Liszkai Tamás atya, Horváth Anikó lelkész, illetve Molnár Etele alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában