Élménydús program

2023.09.30. 06:30

Csabai fiatalok is részt vettek a fővárosi evangélikus találkozón

Kéttucat résztvevővel a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség is képviseltette magát az Evangélikus Konfirmandusok Országos Találkozóján, melyet a fővárosban tartottak meg. Egy emlékezetes, mozgalmas, emellett lelkileg is építő napot töltöttek együtt a tizenéves fiatal evangélikusok.

Szegfű Katalin

A békési konfirmációra készülő fiatalok és az utóbbi három évben konfirmált fiatalok csoport lelkész kísérőikkel. Balról Nagy Zoltán esperes.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya által életre hívott rendezvény szerte az országból mintegy 800 olyan fiatalt szólított meg, akik most állnak a konfirmáció előtt, vagy az előző három évben konfirmáltak (a szó a protestáns egyházakban a tizenegynéhány éves fiatalok hitbeli megerősítését jelenti, felkészítő tanítását a személyes vallástételre, az Istennel való szövetség megerősítésére.) 

A szervezők az or­szág evan­gé­li­kus kon­fir­man­du­sa­it a lelki épü­lés és a kö­zös­ség­épí­tés re­mé­nyé­ben hívták közös ta­lál­ko­zás­ra, Budapestre, és nekik igazán élménydús programsort állítottak össze áhí­tat­tal, kon­cer­tek­kel, be­szél­ge­té­sek­kel és ex­pó­val. Hírportálunknak a békéscsabai fiatalok egyik kísérője, Kutyej Pál lelkész elmondta, hogy az elköteleződés témájában fiatal lelkésztársa, Hajduch-​Szmola Pat­rik által tartott előadás igazán megszólította a fiatalokat, akik nagyon élvezték a nap során modern hangszerekkel kísért közös éneklés lehetőségét is. Délután színes forgatag várta a résztvevőket kiscsoportos beszélgetésekkel, játékokkal, sportolással, és meg lehetett ismerkedni az evangélikus egyház sokszínű szolgálati területeivel.

A találkozón a felnőtt kísérők, lelkészek, hitoktatók azt a nehéz és a mindennapi életben sok kihívást jelentő kérdést járták körül, hogyan lehet közel engedni, megszólítani és megtartani az egyházban a fiatalokat, figyelembe véve, hogy ennek a generációnak már más impulzusokra, élményekkel teli istentiszteletre, „pörgésre” van szükségük, minden mást ódivatúnak találnak – mondta el Kutyej Pál lelkész. Hozzátette, hogy számára ez a találkozó annak a jó érzését és élményét adta, hogy a jelen legfiatalabb lelkészgenerációi – akik a leginkább képesek ezt a ritmusváltást megtenni, sőt maguk is részesei a felgyorsul és a digitalizáció által átitatott világnak – jó kézben fogják tartani és megfelelő irányba fogják vezetni a későbbiekben a magyarországi evangélikus egyházat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában