Táblákat tettek ki

2023.09.03. 07:10

Biztonságosabbá vált a forgalmas jaminai csomópont

Több módon is növelték a közlekedés biztonságát a Franklin, a Pataky és a Kolozsvári utca kereszteződésében – ismertette Nagy Ferenc.

Licska Balázs

Nagy Ferenc alpolgármester (balra) ismertette, hogy lezajlott az eddigi munkák, forgalomtechnikai beavatkozások műszaki átadása, átvétele.

Forrás: Facebook

Az alpolgármester, jaminai önkormányzati képviselő a közösségi oldalán arról írt, régóta probléma, hogy balesetveszélyes a csomópont, illetve, hogy nehéz kihajtani a Franklin utcából.

Most, a mondhatni első ütemben kisebb, ám így is a közlekedés biztonságát növelő forgalomtechnikai beruházások készültek el. Sárga fluoreszkáló keretű STOP- és előjelző táblákat, valamint prizmákat helyeztek ki; illetve lassító harántcsíkozást és útburkolati jeleket festettek fel.  Fontos lenne szerinte, ha a méretes, 30-as sebességkorlátozást jelző burkolatjelre felfigyelnének, a szabályt pedig betartanák a gépjárművezetők, mert az segítené a balesetek megelőzését.A következő etapban, várhatóan jövőre veszélyes helyre figyelmeztető, sárgán villogó lámpákat telepítenek, valamint egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, azaz zebrát létesítenek a csomópontban.

Mint írta, a jelzőlámpák kiépítése jelentene végleges megoldást a kereszteződésben előforduló problémákra. Erre most nincs pénze az önkormányzatnak, de a jövőbeni támogatások függvényében ezt is megvalósítaná.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában