Munkácsy Negyed

2023.09.30. 17:00

Bemutatkozott Békéscsabán a Mensa csapata

A Munkácsy Negyed szombati, Őszköszöntő rendezvényén megjelent a Mensa HungarIQa Egyesület csapata, várták az érdeklődőket a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Békés Megyei Könyvtárban egyaránt.

Licska Balázs

A gyerekek számára logikai játékokkal is készültek. Fotó: Licska Balázs

A gyerekek számára többek között logikai játékokat hoztak, de volt városismereti kvíz is apróbb ajándékokért, emellett intelligenciával kapcsolatos előadást tartottak, sőt tesztírásra szintén adtak lehetőséget.

A Mensa HungarIQa Egyesület idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját – ismertette dr. Kovács Katalin elnök, hozzátéve, hogy országos szinten közel ötezer tagnál járnak, Békéscsabán pedig 60-70 tagot számlálnak. Az országot járva IQ-napokat tartanak, hogy bemutassák, mivel is foglalkoznak. Az előadások során beszélnek arról, hogy mi is az az intelligencia, hogy mit és hogyan mérnek.

– Az intelligencia együtt jár a kíváncsisággal, a nyitottsággal, aminek köszönhetően nyilvánvalóan felhalmozódhat egy kellő tudás is, vagyis az intelligens emberek többsége mondhatni okos is egyben, de ez fordítva nem feltétlenül igaz – fogalmazott dr. Kovács Katalin. Az elnök elmondta: ahhoz, hogy valaki tag lehessen, 130 és feletti értéket szükséges elérni a teszten, azaz magasabbat, mint az emberek 98 százaléka.

Elmondta: a Mensa HungarIQa Egyesület honlapján online szintén ki lehet tölteni, amely validált, illetve rögtön és ingyenesen ad eredményt. Ezt követheti a hivatalos, papír alapú teszt kitöltése, Budapesten és a nagyvárosokban rendszeresen szerveznek tesztírásokat. Hozzátette, 18 éves kor felett lehet jelentkezni, gyerekeknek nem mérnek, mivel azok a felmérések nem adnak valós eredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában