Évforduló

2023.09.12. 10:18

Az Eleken elsőként érettségizettek találkoztak újra - galériával

Az eleki középiskola idén lenne 60 éves, ezért a volt diákok szeptember 9-én.

Vásári Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Történelmet írtak Eleken akkor, amikor 1963-ban megkezdődött a tanítás a helyi gimnáziumban. Sajnos a nagyon sikeres tevékenységét, felső utasításra, 1980-ban már be is kellett fejeznie az intézménynek – adta hírül kedden Szelezsán György polgármester. Ismertette, 1967-ben az iskola első érettségi vizsgáján Eleken összesen 82-en érettségiztek.

Az intézmény idén lenne 60 éves, ezért a volt diákok szeptember 9-én, szombaton az évforduló alkalmából találkozót szerveztek, amelyen nagy örömmel vettem részt – tette hozzá Szelezsán György.

Beszámolójából kiderült, hosszú évtizedek teltek el a gimnázium bezárása óta, ennek ellenére a volt diákok és a pedagógusok úgy üdvözölték egymást, mintha csak egy nyári vakáció után tértek volna vissza az iskola falai közé. Hangos és vidám beszélgetések törték meg a szombat délutáni csendet a Hősök útján és a városi sportcsarnokban. Több mint kétszáz volt diák és pedagógus érkezett ugyanis a találkozóra.

Szelezsán György végül úgy fogalmazott, nagy űr keletkezett Elek életében azzal, hogy az utóbbi évtizedekben a gimnáziumi, majd a szakközépiskolai nevelés is megszűnt városukban. Bízik abban, hogy ezt még vissza lehet fordítani, és egyszer újra lesz középiskolája Eleknek. Hangsúlyozta, keményen kell dolgozniuk azért, hogy ez a vízió egyszer még elérhető közelségbe kerüljön, és ő maga mindent megtesz a siker érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában