Összefoglaló

2023.09.15. 18:25

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 15.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 15-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Azok a diákok, akik a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium szoftverfejlesztő és -tesztelő okleveles technikusképzésén vesznek részt, egyszerűbben tanulhatnak tovább a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán – ez a lényege annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és az SZTE TTIK vezetése aláírt pénteken Békéscsabán.

Felpörgött az élet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjában is Békéscsabán, mely során a nyári hangulatot idéző találkozó ismét összehozta diákokat egy szakmai, kötetlen együttlétre – tájékoztatott közösségi oldalán Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviselet-vezetője.

Több mint 650 négyzetméteres ipari csarnok épül 300 millió forintos pályázati támogatással Békésen, a 470-es csabai út mellett – jelentette be a helyszínen megtartott péntek reggeli sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, a város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő. Az előzetes egyeztetések alapján a lehetőség iránt komoly igény mutatkozik.

A program részeként meghallgatták Ugrai Gábor történelemtanár, a városvédő és városszépítő egyesület elnökének előadását.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia adott otthont a II. Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferenciának. A pénteki eseményt dr. Baji Balázs, Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd Baran Ádám, a házigazda Békéscsabai RSE elnöke és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a hallgatókat.

A fővárosban gázolt el egy vonat egy embert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában