Útfejlesztés

2023.08.05. 06:32

Veszely környékén lesz a csabai déli elkerülő végcsomópontja

A Magyar Közlönyben a napokban megjelent tájékoztatás szerint a Békéscsaba déli elkerülő 2×2 sávos emelt sebességű főúttá fejlesztésének előkészítéséről is döntött a kormány. A tervező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását még 2023 harmadik negyedévében tervezik.

Papp Gábor

A végcsomópontot a 44. sz. főút 129 kilométer-szelvénye, a Veszely csárda környezetében tervezik.

Fotó: Für Henrik

A békéscsabai déli elkerülő út – 2x2 sávos emelt sebességű főúttá fejleszthetőségének előkészítése kapcsán a Szeged – Békéscsaba nyomvonal környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik. A környezetvédelmi engedéllyel rendelkező nyomvonal része a Békéscsabát délről elkerülő szakasz is – tájékoztatta lapunkat az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A tervező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását még 2023 harmadik negyedévében tervezik. A tervező feladata lesz egy új nyomvonalú, 2x2 sávos emelt sebességű főút tanulmánytervének elkészítése és a meglévő környezetvédelmi engedély módosítása.

Mint megtudtuk, a tervezett nyomvonal a 444. sz. másodrendű főút végcsomópontjában lévő körforgalmú csomópontból indul és Békéscsabát déli irányból elkerülve, keresztezve a Békéscsaba-Kötegyán-Vésztő-Püspökladány, illetve a Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalakat halad tovább a 44. sz. főút felé. A végcsomópontot a 44. sz. főút 129 kilométer-szelvénye, a Veszely csárda környezetében tervezik. Az elkerülő út becsült hossza 17 kilométer.

Fotó: Für Henrik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában