Békéscsaba

2023.08.09. 13:42

Saját bábot is készítenek a gyerekek a Napsugárban

Elindult az idei első gyermektábor a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. Varga Anna marketingmenedzser elmondta, a hét első napja az ismerkedésé volt, kedden azonban már egy kis előadás is született.

dr. Nagy Szilvia

– Tizenhat gyermek részvételével zajlanak a foglalkozások, többen már évek óta visszajárnak, sőt van olyan kislány, aki idén két héten át a vendégünk lesz. A táborozók ismerkednek a különféle bábtípusokkal, mozgásos, táncos  játékokon vesznek részt, mesékkel, dalokkal foglalatoskodnak. Délutánonként is a kreativitásé; a kézműveskedésé a főszerep, a hét folyamán mindenki megtervezheti, elkészítheti a saját, egyszerű bábját. Most épp kasíroznak a gyerekek, aztán festenek majd – részletezte Varga Anna. Hozzáfűzte, a hat-tízévesek a bábjátszásba is belekóstolnak, jeleneteket tartanak, sőt páran már egy kis előadást is megjelenítettek.

– Ezen a héten Soós Emőke, Czmubil Emőke és Czumbil Örs, jövő héten pedig Gyarmati Éva Csortán Zsóka vezetésével tapasztalhatják meg a bábszínház különleges atmoszféráját. Tanulják a csapatmunkát, türelmet gyakorolnak, hiszen nálunk lassúbbak a folyamatok, mindennek ki kell forrnia – tette hozzá Varga Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában