Program

2023.08.31. 14:37

Örömmel osztja meg a tudást az orosházi iskola más intézményekkel

Orosházán a Németh Imre Alapítvány a Gyulai SZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola együtt Tudásmegosztás címmel tartott a helyi és a környező települések iskoláinak, középiskoláknak programot.

Csete Ilona

Papp Sándor, Sutyinszki-Bordás Szabina, Blahóné Gali Erzsébet, Pörneki Attila, Mészáros Melinda, Szarvas Ádám

Fotó: BMH

Az volt a rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson más iskoláknak abban, miként vonjanak be informatikai eszközöket az oktatásba; hogyan lehet pályázni ezekre az eszközökre (Lego Spike, VR-szemüveg, 3D nyomtató, 3D szkenner); milyen stratégiát kell kialakítani egy saját robotikaterem létrehozásához, mire van szükség ahhoz, hogy mindenkinek elérhetők legyenek modern korunk eszközei és segítségükkel új tudással mehessenek ki a tanulók bármelyik iskolából.

– Az ötlet onnan jött, hogy én mint a Németh Imre Alapítvány elnöke, mint informatikus, nem szeretném az információkat csak magamnál tartani. Az a szándékom, hogy megosszam a többiekkel is. Úgy gondoltam, hogy ne csak a mi iskolánkba járó diákoknak mutassuk meg, milyen a járható út. Dolgozzunk együtt! Fontosnak tartom, hogy más iskolák is tudjanak erről – nyilatkozta Mészáros Melinda ötletgazda.

A résztvevők érdeklődők voltak az eszközbeszerzések, a pályázati források, a versenylehetőségek iránt. Az egyik érdekessége az volt a rendezvénynek, hogy Jámbor Kornél (főbíró legóversenyeken) online bejelentkezett és úgy adott tájékoztatást.

– Sikeres volt a rendezvényünk, ezért folytatni szeretnénk. A mi robotikatermünk idén egy 3D szkennerrel bővül, úgy gondolom, ezt is szívesen bemutatjuk majd a többieknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában