Közlekedés

2023.08.02. 07:06

Négyszáz forintba kerül a helyettesítő vonaljegy a mezőhegyesi szakaszokon

Augusztus elsejétől 10 regionális vasútvonalon (Békésben érintett az Újszeged-Mezőhegyes és a Mezőhegyes-Battonya), illetve vonalszakaszon vonathelyettesítő autóbuszok szállítják az utasokat. Az érintett buszok fedélzetén az egységes árú „helyettesítő vonaljegy” révén a járatokon is megválthatók a menetjegyek.

Csete Ilona

A buszon kizárólag készpénzért lehet jegyet venni.

Forrás: MÁV

A MÁV-VOLÁN-csoport és az Építési és Közlekedési Minisztérium intézkedésével augusztus 1-jétől a vonathelyettesítő buszokon is váltható menetjegy az utazáshoz, azok számára, akik nem rendelkeznek előre megváltott vasúti menetjeggyel, vagy bérlettel. A „helyettesítő vonaljegy” a teljes útra fix, 400 forintba kerül, a kedvezményre jogosultak 50, illetve 90 százalékos kedvezménnyel válthatják. A díjtermék ára megegyezik a legalacsonyabb besorolású, 10 kilométeres övezetű teljesárú menetjegy 400 forintos árával, ezenkívül 50, illetve 90 százalékos kedvezményt tartalmazó változata is megvásárolható.

 A jegy kizárólag készpénzért váltható meg az autóbuszvezetőnél.

A vonathelyettesítő járatokon az elővételben vásárolt jegyekre és bérletekre a vasúti üzletszabályzat, díjszabás és kedvezményrendszer érvényes marad, valamennyi a viszonylatra érvényes vasúti menetjegy érvényes, valamint azokon vármegye- és országbérletekkel is utazhatnak. A jegyeket legkényelmesebben és leggyorsabban továbbra is online, a MÁV applikációval vagy az ELVIRA menetrendi tervező segítségével tudják megvásárolni az utasok. Azok, akik nem rendelkeznek vármegye- vagy országbérlettel, illetve nem tudnak előre vasúti menetjegyet venni, ők augusztus elsejétől a buszokon megvásárolható helyettesítő vonaljeggyel tudnak utazni a 10 regionális vonal buszjáratain.

A megváltozott közlekedési rendek, menetrendek elérhetők a MÁV honlapján, továbbá az elektronikus értékesítési és utastájékoztató felületeken (MÁV app, ELVIRA). A 10 érintett regionális vonal térségének lakosságát, utasait a vasút- és autóbusz-állomásokon, megállóhelyeken kihelyezett, valamint a vasúttársaság honlapján is elérhető térképes tájékoztatók is segítik az eligazodásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában