Rendezvény

2023.08.18. 18:51

Megkezdődtek a XXV. Madzagfalvi Napok Békésen

Megkezdődtek a XXV. Madzagfalvi Napok pénteken Békésen. A vármegye egyik legjelentősebb augusztus 20-i hétvégéhez kapcsolódó eseménysorozatán ezúttal is számos országosan ismert és népszerű előadó lép színpadra, bemutatják a helyi értékeket, illetve elkezdődött a vármegye legnagyobb véradása is.

Papp Gábor

Kálmán Tibor

Fotó: Ifj. Jenei Péter

A Madzagfalvi Napok egyik kezdőakkordjaként délután négy órakor megnyílt a helyi értékeket bemutató, Békés kincsestára – helyi értékek tárháza című kiállítás a kulturális központban. Kálmán Tibor polgármester köszöntő beszédében elmondta, a tárlat esszenciája a városnak.

– A kiállításon számos különlegesség, érdekesség és érték tekinthető meg, amelyek mindegyike városunkat jellemzi. Ez a kis esszencia jelen lesz nagyban is, és bízunk benne, hogy a Madzagfalvi Napok három napjára nagyon sokan látogatnak ki. A programokon lehetőség lesz beszélgetésekre, a kötetlen kikapcsolódásra – tette hozzá. – A Békés Városi Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai olyan műsort állítottak össze, amiben mindenki találhat kedvére valót.

Fotó: Ifj. Jenei Péter

A Madzagfalvi Napok eseményei között számos közösségi, kulturális, sport és színpadi program szerepel ezúttal is. Pénteken Bódi Guszti és Margó, Nemazalány X Sofi, az Irigy Hónaljmirigy, Sas Attila és barátai lépnek, léptek színpadra, élő koncertet ad a Kowalsky Meg a Vega, majd buli kezdődik, amelyen D Session, DJ Szecsei és DJ Hlásznyik szolgáltatja a zenét.

Szombaton és vasárnap folytatódnak a programok. Szombaton az Apacuka gyerekzenekar, a Groovehouse, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla, Zoltán Erika, a Benisso is színpadra lép. Élő koncertet ad a VALMAR, majd a Show & Bors utcabála zárja a napot. Vasárnap délután a főzőverseny után a 3+2 zenekar ad majd koncertet. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában