Békés

2023.08.15. 13:06

Félezer résztvevőt várnak a Madzagfalvi Véradásra - galériával

Pénteken és szombaton immáron huszonötödik alkalommal rendezik meg a Madzagfalvi Véradást Békésen, a Barta udvarban – jelentette be a helyi piacon, vízosztással egybekötött keddi sajtótájékoztatóján Barta István Zoltán főszervező, a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei alelnöke és Polgár Zoltán alpolgármester, aki magánemberként több éve segíti a kezdeményezést.

Papp Gábor

Barta István Zoltán és Polgár Zoltán alpolgármester

Fotó: Jenei Péter

Barta István Zoltán elmondta, a Madzagfalvi Véradás jubileumához érkezett, hiszen huszonötödik alkalommal hívják életre.

– Szeretnénk egy nagyon magas számot elérni, bízunk benne, hogy ötszázan vesznek majd rész a véradáson, ami kapcsolódik ahhoz, hogy Békést 50 éve nyilvánították ismét városnak, így ötvenszer tíz véradót várunk  – emelte ki, majd hozzátette, számos ajándékkal kedveskednek majd a véradóknak. A teljesség igénye nélkül mindenki megkapja majd a Prorokné László Anna által kifejezetten az eseményre készített kabalafigurát, Vércsepp Lalát, a Gyulai Várfürdőbe és a Békési Fürdőbe szóló belépőt, sült kolbászt, Polgár Zoltán jóvoltából sört, uborkát, a Madzagfalvi Emlékmű kicsinyített mását, a véradáskor használt stresszlabdát, kenyeret. Az állattartók különleges macskaeledelt is hazavihetnek, lesz csokoládé, dinnye, zsákbamacska, amivel a fagylalttól értékes strandbelépőig több mindent lehet majd nyerni. A véradók között emellett Zajácz Tamás bőrműves iparművész kifejezetten az alkalomra készült alkotását is kisorsolják majd.

Kitért arra, hogy sokan összekötik a szórakozást a segíteni akarással, kimennek a Mazdagfalvi Napok eseményeire, koncertjeire, de közben segítenek is. Kérdésünkre elmondta, már nagyon sokan regisztráltak előzetesen a véradásra, természetesen elsősorban Békésről, de lesznek, akik Szegedről, Debrecenből, Budapestről, Siófokról és Ausztriából érkeznek.

Polgár Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy évről évre emelkedik a Madzagfalvi Véradáson résztvevők számra, két éve 368-an, tavaly 425-en vettek részt az eseményen. Idén pedig szeretnék elérni, hogy 500-an kapcsolódjanak be a véradásba. Megerősítette, hogy már nagyon sokan jelentkeztek előzetesen a véradásra. Maga az alpolgármester is fog vért adni, már hatvanadik alkalommal. Kiemelte, a Madzagfalvi Véradás a vármegye és hazánk egyik legjelentősebb véradása.

– A véradók egyszerre segítenek másokon és egyszerre vesznek részt egészségügyi szűrővizsgálaton – tette hozzá. Kiemelte Barta István Zoltán munkáját.

– A kiváló együttműködés részeként segítem magánemberként a programot – tette hozzá. Polgár Zoltán jóvoltából minden véradó egy dobozos sört és madzagfalvi kulcstartót kap.

Szólt arról, hogy mindenkit várnak a péntektől vasárnapig tartó Madzagfalvi Napokra, amelyre számos programmal és nívós programmal találkozhatnak az érdeklődők.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában