Horgászat

2023.08.11. 14:23

Élete busáját fogta ki a szarvasi egyetemi docens, csaknem 45 kilót nyomott a hal

Túl van a 40 kilós lélektani határon, ahogy fogalmazott megkeresésünkre dr. Futó Zoltán, szarvasi egyetemi docens. Eddig 39,6 kilót nyomott a horgára akadt legnagyobb busa, immáron 44,28 kilós a csúcs.

Nyemcsok László

Dr. Futó Zoltán

– Békésszentandráson, a két híd közötti szakaszon fogtam ki ezt a csodálatos példányt a héten. Sokat horgászom szabadidőmben, tudtam, hogy egyszer csak rám talál egy 40 kiló feletti hal. Az ember ül a vízparton, kikapcsolódik, ráhangolódik a másnapi munkájára, aztán egyszer csak jön egy ilyen busa, és lépni kell, főként egy 40 kiló feletti halnál.

Dr. Futó Zoltán a 44,28 kilós busával. Fotó: MatchFishing Horgászbolt és SHE Szarvas

Dr. Futó Zoltán, a MATE-KÖTI szarvasi, öntözésfejlesztési tanszékének vezetője elmondta, nem csak horgászni szeret, fel is dolgozza, megfőzi, többféleképpen elkészíti a halat. A szinte kötelező halászlé mellett például halfasírtot készít, valamint bolognai spagettijének húsos részét is alkotja a busa húsa.

Mondjuk, egy ekkora, amit most fogott dr. Futó Zoltán, egy egész egyetemi, hallgatói csoportnak is elegendő alapanyag lehetne.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában