Élményekkel gazdagodtak

2023.08.20. 20:49

Befejeződött a csabai diabéteszes gyerektábor

Diabétesszel élő gyermekeknek szerveztek tábort a megyeszékhelyen.

Beol.hu

Kenyereket is bemutattak a zárónapon, a rendezvénypajtában.

Forrás: Facebook

„Véget ért a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyermekdiabetes gondozó és Inzulinpumpa centrum által szervezett tábor, amelyen diabeteses, autista, lisztérzékeny és egyéb társbetegségekkel élő gyerekek vettek részt. A zárónapon, amelyre meghívást kapott a megyében élő valamennyi diabeteses gyermek, és családjaik, volt néptánc, kenyérsütés, egészségügyi mérések, játszóházak” – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás.

Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője kifejtette: a szervezőkkel előzetesen egyeztette, hogy mire lenne szükségük a táborhoz, vagy a mindennapi működésükhöz. Így jött az ötlet, hogy felajánljon egy vetítővásznat, amelyre a program utolsó napján kivetítették a táborozó gyermekek rajzait, valamit az öt nap során készült fotókat. A vászont a későbbiekben hasonló rendezvények alkalmával, vagy a képzések edukációjánál is használhatják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában