Modern Városok Program

2023.08.23. 06:35

Átköltözött új helyére a csabai piaci árusok nagy része

Az eddig a parkolóházban elérhető árusok döntő többsége immár átköltözött az újonnan kialakított, fedett-nyitott vásárcsarnok területére – ismertette Kozma János, a piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve: így szerdán, majd szombaton ott nyithatnak ki.

Licska Balázs

Kipakolnak a termelők és a kereskedők a megújult piacon.

Fotó: Bencsik Ádám

A kereskedőknek a parkolóházból való kiköltözésre augusztus 31-ei határidőt szabtak meg, azaz csak addig árusíthatnak ott. Szeptember 1-jétől nem lesz számukra nyitva a parkolóház, és annak földszinti részét szeretnék minél hamarabb az autóval érkezők rendelkezésére bocsátani.

A békéscsabai piac, a térségi vásártér fejlesztése során többek között 6 ezer négyzetméteres fedett-nyitott vásárcsarnokot, valamint egy 292 férőhelyes parkolóházat építettek a Modern Városok Program keretében, kormányzati támogatásból.

Kozma János vezérigazgató korábban elmondta: a beruházás nyár eleji átadása után azonnal megkezdődött a létesítmények, például a pavilonok kereskedelmi átalakítása a leendő bérlők igénye szerint. Célként fogalmazták meg, hogy ezek a munkák minél hamarabb befejeződhessenek, és hogy nyár végére minden árus beköltözhessen a végleges helyére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában