Támogatás

2023.08.11. 19:47

Átadták a nagydobronyi leányotthonnak szánt adományokat a gazdasszonyok Kétegyházán

A Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjai a helyi gazdakör pénteki közgyűlése után átadták a nagydobronyi leányotthon javára összegyűjtött adományokat.

dr. Nagy Szilvia

Jakab István és Kozsuch Kornél vette át az adományokat a gazdasszonyoktól, amelyekkel a nagydobronyi leányotthont segítik.

Fotó: Bencsik Ádám

A többi között tisztálkodási szereket, játékokat, ruhákat,  fertőtlenítőszereket, tisztálkodási szereket, egészségügyi eszközöket, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a kétegyházi polgármesteri hivatalban személyesen vette át.

A Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének elnöksége kiemelte, az asszonyok összefogtak, a tagok szinte mindegyike azonnal a jó ügy mellé állt, segítő kezet nyújtott. Hangsúlyozta, a nagydobronyi intézményben 70 tizennyolc év alatti leány él, akik egyházi neveltetésben részesülnek. Fenntartásuk alapját az otthon köré kiépült gazdasági területek jelentik. Tanulják az önellátást, megküzdenek a mindennapi betevőjükért, ám a külső segítség, a MAGOSZ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyarok Kenyere Program is sokat jelent számukra.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke megerősítette, hogy az adományok Kárpátaljára mennek tovább, a gazdasszonyok számos felajánlást gyűjtöttek a rászoruló gyermekek részére. Jakab Istvánt kérték fel arra, hogy vigye el az adományokat Kárpátaljára. A MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy szombat reggel érkeznek Kárpátaljára a csomagok, és a búzaösszeöntés keretében vehetik át a leányotthon lakói az adományt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában