Összefoglaló

2023.08.03. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 3.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. augusztus 3-án.

Beol.hu

Egyre több a leprás Floridában. Egy nem kívánatos betegség, azaz a Hansen-kór (lepra), ismét megjelent az Egyesült Államokban – ez derül ki az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) új jelentéséből.

9 éves gyerek lőhette le a jeladós farkast. Az újabb részletek alapján az egyik vadász fia lehetett a tettes.

Gyorshajtók figyelem: harminc százalékkal nőnek a közlekedési bírságok. Mind a szabálysértési, mind a közlekedési bírságok is harminc százalékkal nőnek szeptember 1-től.

Az M44-es keleti irányú továbbépítése kapcsán a tervező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását idén a harmadik negyedévre tervezik – tájékoztatta hírportálunkat az Építési és Közlekedési Minisztérium.

90 ezer forint helyett tévedésből 34 millió forintot utaltak egy férfinak. Vádat emeltek egy férfi ellen, aki nem akarta visszaadni a neki tévedésből utalt több mint 34 millió forint munkabért.

Nagy szerepe van a fogyasztás beindításában az árfigyelő rendszernek. Az árfigyelő segített fokozni a kiskereskedelmi láncok közötti versenyt – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Túlélőpróbán vettek részt a magyar űrhajósjelöltek. Újabb állomásához ért a Hunor-program négy űrhajósjelöltjének a felkészítése – írja a Magyar Nemzet a Honvédelem.hu alapján.

Tizenkét éve vezeti az Orosházi Polgárőr Egyesületet, tizenhárom éve állt be polgárőrnek a sokak által ismert Jedlinszki Béla. A helyi polgárőrségnek – együttműködve a rendőrséggel – fontos szerepe van a rend és közbiztonság fenntartásában. Ezt teszik az orosházi polgárőrök is, akik zömében munka mellett vállalják önkéntes tevékenységüket. Idén az egyesületet vezető Jedlinszki Béla kapta meg az országos polgárőr naphoz kapcsolódó városi elismerést.

Ősszel elbontják a csabai kishidat: mutatjuk az új híd látványtervét. Már csak néhány hétig közlekedhetünk Békéscsabán a Deák utcát és József Attila utcát összekötő hídon – hívta fel a figyelmet Herczeg Tamás, a város országgyűlési képviselője.

Megszületett az első légy, amely génmanipulációval képessé vált a „szűz fogantatásra”. Tudósok felfedezték a szűztől való születés titkát, gépmanipulációval „bekapcsolták” a nőstény legyek partenogenetikus képességét: ráadásul ez a szaporodás nőstény generációkon keresztül öröklődik.

Az egymilliomodik látogatót köszönthették a szarvasi makettparkban, mely idén ünnepli 10. születésnapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában