Közbiztonság

2023.08.03. 16:03

Igyekeznek a lehető legtöbb időt az utcán tölteni az orosházi polgárőrök

Tizenkét éve vezeti az Orosházi Polgárőr Egyesületet, tizenhárom éve állt be polgárőrnek a sokak által ismert Jedlinszki Béla. A helyi polgárőrségnek – együttműködve a rendőrséggel – fontos szerepe van a rend és közbiztonság fenntartásában. Ezt teszik az orosházi polgárőrök is, akik zömében munka mellett vállalják önkéntes tevékenységüket. Idén az egyesületet vezető Jedlinszki Béla kapta meg az országos polgárőr naphoz kapcsolódó városi elismerést.

Csete Ilona

A díjazott aktuális feladatokról is egyeztetett a polgármesterrel (jobbról).

Forrás: BMH

Jedlinszki Bélának Orosháza polgármestere adta át a városi elismerést, az ezzel járó oklevelet.

– A polgárőrök folyamatosan jelen vannak az utcákon, figyelnek és ügyelnek mások biztonságára, vagyonára. Teszik mindezt a családjukkal töltött szabadidő rovására, önként. Szolgálatuk elismerésre méltó – fogalmazott a városvezető.

A találkozáskor az aktuális feladatokról is egyeztettek. A rendőrség és a közterületfelügyelet közös járőrszolgálata már elindult. Most a polgármester kérésére az igen erős hely- és személyismerettel rendelkező polgárőrség is hasonló közös járőrszolgálatra készül, a három hatóság együtt, egymást erősítve szolgálhat. Emellett – amennyire a létszám engedi – a polgárőrök igyekeznek a lehető legtöbb időt az utcákon tölteni, erősítve Orosháza közbiztonságát.

 – Csatlakozhat hozzánk az, aki szeretne a városért tenni és késztetést érez arra, hogy hivatalos keretek között szolgálja a lakosságot. Jelenleg mintegy húsz fős az egyesület, nagy örömömre, öt hölgy is tagunk – tudtuk meg Jedlinszki Bélától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában