Járőrszolgálat

2023.07.27. 14:01

Közösen járőröznek a rendőrök és a közterület-felügyelők Orosházán

Elindult az Orosházi Rendőrkapitányság és Orosháza önkormányzatának közterület-felügyelete közös járőrszolgálata. A rendőrök és a közterület-felügyelők hétköznaponként napközben, hétvégente az esti, hajnali órákban is közös jelenléttel szolgálják az orosháziakat.

Csete Ilona

Napközben és hajnalonként is járőröznek.

Fotó: Horváth Bence

Nyitottan reagált a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Dávid Zoltán kezdeményezésére. Orosháza polgármestere azt kérte, közösen járőrözhessenek az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei és a közterület-felügyelet munkatársai. A javaslatot követő egyeztetések után keddtől elindult a közös járőrszolgálat. A cél Orosháza közbiztonsági helyzetének további erősítése, a bűnmegelőzés, a szabálysértés és a köztisztaság kérdéseiben történő hatékony fellépés – tájékoztatott Dávid Zoltán.

A szabálytalanul parkoló autók helyzetét is rendezik /Fotó: Horváth Bence/

A közös járőrszolgálat együttműködésében kiemelt prioritás a vendéglátóipari egységek teraszainak, környezetének ellenőrzése, a belterületi hajléktalanjelenlét kezelése, a személygépjárművek szabálytalan parkolási kérdése, a huzamos ideig hatósági jelzés nélkül tárolt személygépjárművek tulajdonosainak eljárás alá vonása, a zöldfelületek kiemelt védelme, továbbá a hulladékszigetek körüli illegális hulladéklerakás megakadályozása. Mindemellett természetesen minden jogsértő magatartásra reagálnak. Terv szerint hétköznaponként napközben, a péntek és szombati napokon viszont a késő éjszakai óráktól kora hajnalig lesz az utcán a közös járőrszolgálat: hetente több mint 20 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában