Összefoglaló

2023.08.02. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 2.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. augusztus 2-án.

Beol.hu

Egyre kevesebb a remény: kedd óta keresik nagy erőkkel az eltűnt tűzoltót. Kollégái, ismerősei és rengeteg önkéntes kutat az 56 éves férfi után a Gyadai rét feletti erdőben.

Békés belvárosa felett több kört fordult egy mentőhelikopter szerdán, amely végül a Csabai út belvárosi végén, a Korona óvoda előtt szállt le. Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs arról tájékoztatta hírportálunkat a mentőhelikopterrel kapcsolatban, hogy a helyszínre érkező mentőegységekkel együtt egy súlyosan sérült nőt láttak el, akit a helyszíni ellátást követően földi úton szállítottak kórházba bajtársai.

Agyba-főbe verte a két mezőgyáni férfi egyik ismerősüket, élelmiszert követeltek. Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves mezőgyáni férfi letartóztatását, aki júniusban társával úgy szereztek élelmiszert egy ismerősüktől, hogy ennek érdekében megverték. A férfi társa – egy 44 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőgyáni férfi – már korábban letartóztatásba került.

Aranyérmes lett szakításban Mitykó Veronika a bukaresti U23-as Európa-bajnokságon. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület 23 éves kiválósága ezzel új súlycsoportjában, a 87 kg-osok között is a kontinens legjobbja tudott lenni a korosztályban.

Augusztustól többet kell fizetni a helyi buszon utazóknak Békéscsabán.

Utánajártunk: így fájhat kevésbé a tanszerbeszerzés. A tanszervásárlási dömping még ezután kezdődik, de akadnak már vásárlók a papírboltokban, és az áruházláncok polcain is hetek óta előtérben vannak az iskolai feleszerelések. Mint kiderült, az árak ugyan emelkedtek idén, de az üzletek zöme tudott előrendelni még az akciózások idején, illetve a tavaly bennragadt tanszerekből is van készlet, így a szülők ezt kevésbé érzékelik.

Gulyás Gergely: idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon. A legfrissebb országos adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Tarcalon.

Ide hallatszott a Voyager–2 szívdobbanása 19,9 milliárd kilométerről. A legendás szonda két héttel ezelőtt elhallgatott, mivel a NASA hibás parancsot továbbított neki.

Az Antarktiszon mínusz 70 fokon az oroszok az elképzelhetetlent valósították meg: görögdinnyét termesztettek.

Nincs ok a pánikra: mértékkel továbbra is fogyasztható az aszpartám. Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-vel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában