Dánfoki Üdülőközpont

2023.07.21. 17:43

Ünnepélyes díjátadóval zárult a honvédelmi tábor Békésen – galériával

A Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalj, június közepétől egészen nyár végéig táboroztatja a gyermekeket. A Magyar Honvédség az idei évben összesen ötezer gyermek számára kínál tartalmas időtöltést és izgalmas élményeket.

A legnagyobb elismerést jelentő vörös barett sapkát Schweig Sebastian vehette át.

Fotó: Dinya Magdolna

A tábor 24 fő részvételével indult el Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban. A gyerekek az elhelyezést követően megismerkedtek a tábor napirendjével, és az ezzel kapcsolatos szabályokkal. Miután a táborlakókat tájékoztatták a biztonsági rendszabályokról, csapatépítő játékokban vettek részt, katonai mozdulatokat és azok fortélyait sajátították el. Minden napot átszőttek a katonai jellegű foglalkozások és a különböző játékos sportversenyek. Nagy élményt jelentett a gyerekek számára a sétahajózás a Kettős-Körösön, ezen kívül az erejüket is összemérhették a sárkányhajózás során. 

Változatos helyszínen íjászattal és sorversenyekkel színesítették a mindennapokat a táboroztatók. Többek között volt kézigránátdobás, ezen felül megtanulhatták az airsoft céllövést, valamint a tájékozódási versenyen is megmérethették magukat. Pihenésképpen a gyerekek a honvédséggel kapcsolatos ismereteiket bővíthették. Megtanulták a rendfokozatok jelentéseit, amiről a későbbiek során számot is adtak. Nem maradhatott ki a nyári jó időben a strand sem, ami a kánikulában nagy felüdülést jelentett a gyerekek számára. 

A tábor utolsó napján az ünnepélyes táborzárás keretein belül, az elismerések és a különdíjak átadására került sor. A zárórendezvényen Kálmán Tibor, Békés polgármestere, Bak Ádám János, a Dánfoki Üdülőközpontot üzemeltető Békési Turisztikai Szolgáltató Kft. ügyvezetője, valamint a 101. Területvédelmi Zászlóalj képviseletében Varga Árpád százados adták át a díjakat a táborozóknak. 

A legnagyobb elismerést jelentő vörös barett sapkát idén a 101. Területvédelmi Zászlóalj második dánfoki sporttematikájú táborában Schweig Sebastian vehette át.

– A következő tábort Szeghalmon rendezik meg, hagyományőrző tematikában. A gyerekek a hét végére kellemesen elfáradtak és új képességeket szerezhettek a tábor ideje alatt. Elmondható, hogy egy gazdag, élményekkel teli időt tölthettünk el közösen – tudtuk meg Varga Árpád századostól.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában