Közfoglalkoztatottak

2023.07.07. 09:29

Levendulát is szüretelnek a zsadányi közmunkások

Mintegy hetven közfoglalkoztatott dolgozik az önkormányzat kötelékében a startmunka mintaprogram keretében – ismertette Dudás Árpád polgármester, hozzátéve, hogy most szűkebb lett a keret és kevesebben ténykedhetnek, mint tavaly, viszont ennek az az oka, hogy az előző évben csak ennyire tudták feltölteni, mivel többen elmentek a versenyszférába.

Licska Balázs

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy levendulával is foglalkoznak a zsadányi közfoglalkoztatási program keretében. A szerző felvétele

Ugyan van helyi sajátosságokra épülő és szociális jellegű is, a fő projektnek a mezőgazdaságit nevezte. Annak keretében többek között foglalkoznak gyümölcsössel, és a településvezető szerint jó lett a meggy- és a cseresznyetermés, sok a kajszibarack is a fákon. Emellett például levendulát ültettek, amelynek szüretét is elkezdték.

Állatokkal ugyancsak foglalkoznak: sertéseket tartanak, és most hoznak malacokat. A kétszáz tojótyúk pedig arról gondoskodik, hogy mindig legyen friss tojás a konyhára. Megjegyezte: évente nagyjából 4 millió forint értékben szállítanak be élelmiszert, alapanyagot a konyhára. A juhállományt viszont felszámolnák, mind a harmincöt birkát meghirdetik eladásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában