Bő programkínálat

2023.07.31. 13:15

Jól sikerült az újkígyósi nagycsaládosok gyermektábora - galériával

Az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete július 17-21. között rendezte meg Nagycsaládos Gyermektáborát 42 fő részvételével.

Gyemendi Réka

Gyulára is ellátogattak a táborozók.

Forrás: Facebook

A tábor lezárásaként, július 22-én egy családi napot is szerveztek írja közösségi oldalán az egyesület, hozzátéve, hogy a résztvevők szüleinek csak jelképes, 5000 forintos támogató hozzájárulást kellett fizetniük. 

A táborban a gyermekeknek változatos programokban volt részük, és napi háromszori étkezést kaptak. Ismertették, az első napot elsősorban helytörténeti, kulturális programok alkották. A  kedd gyulai városnézéssel telt. A tábor 3. napján, szerdán volt idén a sportos, játszós nap. A csapat délelőtt kerékpárral ment át Szabadkígyósra, a faluközpontban lévő nagy játszótérre. Kiemelik, hogy a legkisebbeket busszal vitték el a helyszínre, a nagyobbak viszont jól bírták az egész napos túrázást a meleg ellenére is.  Hazaindulás előtt a csapat fagyizott, majd ebéd után ismét kerékpárra pattantak és eltekertek a Kossuth utca végére, a „Rajeczki- és Nagy-birtokra”. 

Rajeczkiné Pilinszki Mónikáék bemutatták nekik az „állatfarmot”, a bátrabb gyerekek megsimogathatták a lovat, majd ugrálóvár, trambulinok, többféle játék várta a gyermekeket, hűsítőként pedig dinnye és limonádé. Csütörtökön strandoltak, Békéscsabára mentek az Árpád Gyógy- és Strandfürdőbe. A gyermektábor befejező napján ismét Újkígyóst helyezték a középpontba kincskereső vetélkedővel és látogatást tettek a művésztáborban. 

– A családi napon több mint hetvenen vettek részt, többnyire az egész héten táborban részt vevő gyermekek a családjukkal. Méltó lezárása volt ennek a fárasztó, de szép hétnek. A találkozás, beszélgetés, játék, a közösen elfogyasztott gulyásleves … és persze a mosolygás helye és ideje volt ez … Tartalmas, élménydús program volt – fogalmazott  Szebellédi Zoltán ÚNKE elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában