Békéscsaba

2023.06.17. 18:53

Szóltak a kürtök a békéscsabai Omaszta-parkban, élvezte a koncertet a közönség

A TérZene Program keretében a Körös Kürt Quartet adott koncertet szombaton délután a Munkácsy Emlékház Omaszta-parkjában.

Nyemcsok László

Többféle műfajt vonultatott fel műsorában a Körös Kürt Quartet

Fotó: Für Henrik

A formáció a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kürtszólamából alakult kamaraegyüttest takarja. Tagjai: Klement Aliz, a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola, Puskás Sándor, a Gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola kürttanárai, Vágó János, a Hódmezővásárhelyi Péczelyi Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Bereczki Gábor, a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola kürttanára. Műsorukban vadászat ihlette daloktól komolyzenei átiratokon át egészen az ismert romantikus operakórusokig hallhatott átiratokat a közönség. Mostani koncertjüket könnyűzenei számokkal is fűszerezték.

A városi TérZene Program folytatódik egészen június 30-áig. Június 21-én, szerdán 19 órakor a Csabagyöngye Kulturális Központ Stégszínpadán a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar lép fel. A TérZene Program célja továbbra is az, hogy az ötezer fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában