Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

2023.06.10. 15:43

Közel 400 alkotást zsűriztek a Magyarok Kenyere Békés vármegyei rajzpályázatán

Országosan is először írt ki a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz kötődően rajzpályázatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatósága.

Nyemcsok László

Közel 400 alkotást pontoztak a NAK Békés vármegyei Igazgatóságán.

Közel négyszáz alkotás érkezett be Békésben az óvodásoktól és az általános iskolásoktól. A zsűri csütörtökön, Békéscsabán, a NAK Békés Vármegyei Igazgatóságán kiválasztotta a legjobb rajzokat, az eredményhirdetést június 13-án, kedden tartják.

A zsűri tagjai voltak: Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke, Bozó József alelnök, Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője, Beszédes Nimród Attiláné, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa, Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap újságírója.     

Munkában a rajzpályázat zsűrije.

Kozsuch Kornél elmondta, nagyon sok településről – városokból és falvakból egyaránt – érkeztek be rajzok az agrárkamarához.

– Az aktivitásnak köszönhetően közel négyszáz alkotás közül választottuk ki az általunk legjobbaknak ítélteket – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – A szülők, pedagógusok is sokat tettek azért, hogy minél több gyermek tudjon az idén a 13. évébe lépett Magyarok Kenyere programról, a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásáról. Az egész éven átívelő programban hazánk teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek határainkon innen, de a határainkon túl is.

A zsűri három kategóriában – óvodások, általános iskolai alsós, illetve felsős diákok – pontozta az alkotásokat, amikből az eredményhirdetést követően a NAK Békés Vármegyei Igazgatóságának konferenciatermében kiállítás nyílik, mely előzetes regisztráció alapján tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában