Árverés

2023.06.25. 06:29

Iskolát venne? Most eladó a volt ruhaipari épülete Békéscsabán

Nyilvános árverésen értékesítené a város a volt ruhaipari középiskola épületét és telkét. A Lencsési út 140. szám alatti, több mint 13 ezer négyzetméteres ingatlan kikiáltási árát a városi közgyűlés ülésén nettó 150 millió – azaz bruttó 190 millió – forintban határozták meg.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón elmondta, hogy több mint egy évtizede megszűnt az oktatás az épületben, azóta kihasználatlan, és korszerűsítésre szoruló állapotban van. Az önkormányzat jellemzően kiselejtezett eszközöket tárol az ingatlanban.

Bár volt érdeklődő a volt ruhaipari középiskola épületére, úgy döntöttek, hogy nyilvános árverésen értékesítik, és a szakértő által megállapított értékénél magasabb összegben, 130 millió helyett nettó 150 millió forintért kerül kalapács alá.

Elmondta, hogy akármilyen tevékenység nem végezhető az épületben, az ingatlanon, tehát nem szolgálhat ipari, kereskedelmi célokat, de például szociális vagy oktatási céllal, esetleg szálláshelyként, lakásokként hasznosítható. Az önkormányzat az árverésen nyertes számára 2027. december 31-ei határidővel felújítási kötelezettséget szintén előír. A városvezető szerint akár 2-4 milliárd forintot is rá kell költeni az ingatlanra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában