Nyugdíjba vonul

2023.06.28. 13:26

Elköszönt az orosházi rendőrkapitány, elfogadták a beszámolóját

Orosháza közbiztonságának 2022. évi helyzetéről, valamint a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről is tárgyalt a képviselő-testület szerdán. Czecher Péter orosházi rendőrkapitány bejelentette, befejezi aktív pályafutását, nyugdíjba vonul augusztusban.

Csete Ilona

Czecher Péter rendőrkapitány

Fotó: Für Henrik - archív

Tavaly csökkent a köztereken elkövetett bűncselekmények száma, ahogy a kiemelten kezelt bűnesetek aránya is. Nőtt a lakásbetörések és a rablások száma. Csökkent a rongálások száma. A kapitány beszélt a közterületre vezényelt állomány munkájáról, a célirányosan szervezett járőrszolgálatokról. A bűnügyi helyzet tavaly is stabil volt Orosházán. Az eredményességi mutatók pedig magas színvonalú bűnüldözési tevékenységre utalnak – tette hozzá. A kérdezők a közlekedési balesetek emelkedésének az okaira voltak kíváncsiak.

Az „új orosháziak”, a beköltözők okozta rendbontások rontják a közbiztonság érzetét az emberekben – fogalmazott egy hozzászóló. De a számok nem támasztják alá  a közbiztonság romlását – reagált erre a kapitány és azt kérte, ha jelzéseket kapnak a képviselők, ők is és mindenki, aki tapasztal valamit, tegyen bejelentést.

Vörös Ferenc vármegyei főkapitány is jelen volt az ülésen. Ő ráirányította a figyelmet és aggasztónak nevezte az online csalások terjedését.

Dávid Zoltán polgármester megköszönte Czecher Péternek az együttműködést, az önkormányzat nevében ajándékkal kívánt boldog nyugdíjas éveket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában