Köszöntés

2023.06.28. 08:09

A lőkösházi polgármester is ellát polgárőrszolgálatot a községben

A polgárőr napot 1995 óta rendezik meg hazánkban, minden év június 27-én. Szűcsné Gergely Györgyi Lőkösháza polgármestere ebből az alkalomból köszöntötte kedden a helyi polgárőröket.

Nyemcsok László

A vasúton érkező ukrán menekültek ellátásában is segítséget nyújtanak, középen Szűcsné Gergely Györgyi

– Az elmúlt évek is bebizonyították a polgárőrszervezetek létjogosultságát – hangsúlyozta. – A lakosság széles körben felismerte az önszerveződés fontosságát, ami abban is megmutatkozik, hogy nemcsak a városokban, de már a kisközségekben, így Lőkösházán is, működnek polgárőrségek. A tagok szabadidejüket áldozzák fel a lőkösházi emberek közbiztonságának biztosításáért. Emellett a vasúton érkező ukrán menekültek segítésénél is folyamatosan vállalnak feladatokat.

A polgármester elmondta, a polgárőrök munkája az önkéntességen alapul, elismerés érte mindannyiuknak. Külön köszönetét fejezte ki a helyi egyesület elnökének, Körtvélyesi Lajosnak, aki mindig első szóra szervezi meg a szükség szerinti külön szolgálatokat is.

Szűcsné Gergely Györgyi kitért arra, jómaga is polgárőr, szívesen vállal szolgálatot, még ha erre kevés ideje is jut. Ugyanakkor nagy szeretettel tette eddig, és teszi a jövőben is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában